İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 17-19 Eylül tarihlerinde İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçelkleştirildi. Oryantasyon Programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Programın açılış konuşması İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Yolcu, İstanbul Üniversitesi’nin iletişim alanında en köklü üniversitelerden biri olduğunu ve  2 Nobel ödüllü mezunu olduğunu kaydederek, hedeflerin büyük olmasının gerekliliğine değindi. Fakülte hocalarının proje bazlı çalıştığını ve öğrencilerin de bu projelerde yer aldığını belirtti.

Prof. Dr. Yolcu’nun konuşmasının ardından bölümlerine dereceyle giren öğrencilere Bölüm Başkanları Prof. Dr. Ergün Yolcu, Prof. Dr. Murat Özgen ve Prof. Dr. Ece Karadoğan Doruk tarafından hediye ve rozet takdimi yapıldı.

Oryantasyon Programı’nın ikinci günü 18 Eylül’de, İletişim Fakültesi Öğrenci İşleri Şefi İlksen Acarer’in konuşmasıyla başladı. Programda Acarer, “Akademik Kayıt Sistemi AKSİS Kullanımı Bilgilendirme” sunumunda ders alma süreçlerine değindi.

Oryantasyon Programı’na konuk olan Askıda Ne Var Genel Müdürü Sanem Turan Yıldız, kâr amacı gütmediklerini ve daha fazla gence ulaşmak için çaba harcadıklarını ifade etti. Turan Yıldız, “Zengin-fakir ayrımı yapılmadan yemek, kitap, kıyafet, konser, tiyatro bileti, yurt dışı eğitimi gibi farklı alanlarda yardımlarda bulunuyoruz.” İfadesinde bulundu. Konuşmasının sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Ayşen Akkor Gül’ün “Erasmus Değişim Programı Sunumu” ile devam etti. Erasmus Değişim Programı’nı tanıtan Prof. Dr. Akkor Gül, “Avrupa’da yüksek öğrenim kalitesini arttırmak. Erasmus’a gidebilmek için birçok şart var. 1. sınıfı tamamlamak, belli bir ortalamaya ve İngilizce sınavından alacağınız nota göre Erasmus programına dahil olabiliyorsunuz” dedi.

Bir başka eğitim programı olan Farabi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Belkıs Ulusoy, öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde en az 1, en fazla 2 dönem süreyle okuyabileceklerini ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin 89 üniversiteyle anlaşması olduğunu ifade etti.

Son olarak bir diğer öğrenci programı olan Mevlana’yı tanıtan Prof. Dr. Seçkin Özmen, öğrencilerin Mevlana Değişim Programı’nda Erasmus dışında kalan ülkelere gidebileceklerini belirtti. Erasmus’a göre daha çok proje tabanlı bir program olduğunu belirten Prof. Dr. Özmen, “Mevlana Değişim Programı, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve daha rahat uyum sağlayabilecekleri bir program. Yine okul ortalaması ve İngilizce sınavından alacağınız not, programa dahil olabilmek adına önemli. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak İngilizce ya da gitmek istedikleri ülkenin dilinde sınava girebiliyorlar” diyerek sözlerini tamamlamasının ardından ikinci gün sona erdi.

Oryantasyon Programı 19 Eylül’de sona erdi. Program, Doç. Dr. Gizem Parlayandemir’in “İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Genel Sunumu” ile başladı. İletişim Fakültesi’n’nde hem teoriye hem pratiğe yönelik çalışmalar yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Parlayandemir, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel çalışmaların sürekli atıf aldığını belirtti. Doç. Dr. Parlayandemir, “Okulumuzun bir parçası olduğunuzu ve buranın dünya çapında bir marka olduğunu bilin” dedi.

Konuşmasına RT WORLD kanalının kuruluş sürecini anlatarak başlayan Er, “Sizi gazeteci yapacak olan yetenekleriniz ve çalışmalarınızdır” dedi. Er, “İletişim Fakültesi mezunlarının hayalleri çok büyük. Bunun için uğraşlarının da çok büyük olması gerekiyor” ifadesinde bulındu.

Programın sonunda değerlendirme yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu, “3 günlük oryantasyon programında beklentilerinize cevap vermeye çalıştık diye düşünüyoruz.  Aklınızda sorular kaldıysa kapılarımız size her zaman açık” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Oryantasyon Programı üçüncü gününde sona erdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir