“Sosyal Medya Artık Siyasete Yön Verecek Kadar Güçlü”

Habitat Derneği Dijital Dönüşüm Programı ve Proje Yöneticisi Taha Aydoğmuş, 3 Ekim Çarşamba günü İletişim Atölyesi dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Semiz Türkoğlu ve Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu’nun konuğu oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Dijital Çağda Güncel Kalmak” konulu konferansta Habitat Derneği, Dijitalleşme ve Sosyal Medya Kullanımı üzerine konuşultu.

Aydoğmuş, sosyal medyanın vatadaşın da hader yapabileceği bir alan olduğuna dikkat çekerek “Herkes aynı zamanda kendi haberini kendisi yakalar, kendisi haber iletir oldu. Bir terim olarak herkes aslında gazeteci olmuş oldu. Doğruluğu, yanlışlığı veya faydası, zararı bulunan yeni bir sisteme geçilmiş oldu. Yani kısacası bir habere, bir olaya ulaşmak artık çok kolaylaştı.” ifadelerini kullandı.

Konferans Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı’nın Taha Aydoğmuş’a teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.