Şenkal: “Televizyon muhabirliği canlı yayından ibaret değil!”

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen İletişim Atölyesi dersinde bu hafta muhabir Yağız Şenkal konuk oldu. Şenkal öğrenciler ile muhabirlik ve sunuculuk üzerine tecrübelerini aktarırken öğrenciler ile birlikte sunuculuk üzerine deneme çalışmaları da yaptı.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde konuk oldu. Mesleği üzerine öğrenciler ile konuşan Şenkal, aynı zamanda teşvik edici uygulamalar gerçekleştirerek mesleğini tanıttı. Öğrencileri sahneye alarak örnek bir çalışma ile sunuculuk esnasında yapılması gereken ve yapılmaması gereken davranışları anlattı.

“Muhabirlik canlı yayından ibaret değil”

Şenkal öğrenciler ile gerçekleştirdiği söyleşide televizyon muhabirliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönemin değiştiğinden ve dijitalleştiğinden bahseden Şenkal, öğrencilere “Televizyon muhabirliği canlı yayından ibaret değil. Canlı yayın işin belki de en eğlenceli ve görünen kısmı. Bu işin olmazsa olmazı haber toplama, habere gitme, haber yazma ve kurgulama gibi aşamalarıdır.” diyerek mesleğin iç yüzünden bahsetti.

“Dijitalleşme şart”

Şenkal, sektörün içerisinde dijital dünyanın etkilerinin görüldüğünü ve dijitalleşmeye doğru bir evrimin gerçekleşmekte olduğunu da dile getirdi. “Başarıyı yakalamak için dijital dünyada ve kurguda kendinizi geliştirmeniz lazım.” dedi.

“Benim jenerasyonuma göre işiniz daha zor”

Şenkal sözlerine şöyle devam etti; “Biz sizden daha şanslıydık. Bizim dönemimizde özel kanallar açılmaya başlamıştı. Ama şu an daha sınırlı iş imkanı var. Sizin önünüzde de dijital dünya gibi bir imkan var ve önü çok açık. Dolayısı ile sizin bu konuda kendinizi geliştirmeniz lazım. Ben mesleğe ilk başladığım sene aylarca deşifre yaptım. Dirayetli olmak, yapılan işin hakkını verebilmek çok önemli. Ama işiniz benim jenerasyonuma göre daha zor.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir