Punk Film Yönetmeni ve Senaristi Mu Tunç Senaryo Yazımı Dersine Konuk Oldu.

Öğretim görevlisi Berceste Gülçin Özdemir’in “Senaryo Yazımı” dersine 18 Ekim Cuma günü konuk olan, Türkiye’de ilk punk filmi olan “Arada” filminin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Mu Tunç, öğrencilere senaryo yazımına dair bilgilerini aktardı.

Dijitalleşmenin sinema sektörüne getirdiği değişikliklere değinen Tunç, ” Artık çılgın bir tüketim çağında yaşıyoruz. Bu kadar tüketimin olduğu yerde toplumda tatminsizlik oluyor. Bu durumun ortaya çıkışında her kuşağın bir önceki kuşaktan engellenme görmüş olması ve bunun halen devam ediyor oluşu da bir etken. Bu yüzden insanlar olmaları gereken yere çok geç ulaşıyor. Bunu artık değiştirmeliyiz. Bu konuda hep bir koşullanma var. Yaş kavramını merkezinize almayın.” ifadelerinde bulundu.

Şu andaki insanların ve yaptıklarının gelecekte bir ekol alacağını söyleyen Tunç,“Bizler yaşlanacağız ya da yaşamımızı yitirmiş olacağız. Yani bizlerde gelecek kuşaklar için geçmişte film üreten insanlardan biri olacağız. Kendinizi böyle görürseniz eğer doğru bakış açısını yakalayabilirsiniz.”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir