Akif Filminin Senarist ve Yapımcıları İletişim Fakültesi’nde!

İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı, Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Semiz Türkoğlu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu’nun 16 Ekim Çarşamba günü İletişim Atölyesi dersine konuk olan Yapımcı ve Yönetmen Nihal Ağırbaş, “Akif” Filmi Senaristi ve Gazeteci Ömer Erbil, film gösteriminin ardından söyleşi gerçekleştirdi.

Erbil “Akif” filmi hakkında bilgi verirken filmin aslında Ersoy’un hayatını anlatmadığını, doğumu ile ilgili tartışmaları anlatan bir belgesel olduğunu belirtirken, “İzlediğiniz filmde Akif’in çocukluğunu, nasıl bir ailede yetiştiğini, yaşadıklarıyla bize örnek olacak bu karakterin nasıl oluştuğunu anlatmaya çalıştık” sözlerini kaydetti. Ardından Ağırbaş, “Araştırma ve senaryo 6 ay, toplam belgesel süresi ise 4,5 ay sürdü. Totalde bütçemiz ise 400.000 TL’”diyerek belgeselin yapımı ile ilgili bilgi verdi.

Ağırbaş, filmin son sahnesinde yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belgesel için seslendirdiği şiirin hikâyesini anlattı. Erbil, Mehmet Akif Ersoy’un “Beni kim nereden bilecek” sözlerine dikkat çekerek  “En üst kademeden birinin Mehmet Akif’e sahip çıkması çok kıymetli. Çünkü zamanında belirli fikir ayrılıklarından dolayı kıymeti bilinememiş ve yalnız ölmüştür.” dedi.

Soru-cevap kısmının ardından İletişim Atölyesi, Nihal Ağırbaş ve Ömer Erbil’e Dr. Öğr. Üyesi Hülya Semiz Türkoğlu ve Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu tarafından teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir