Burcu Ayöz, İletişim Atölyesi Dersine Konuk Oldu

Four Seasons Hotels İstanbul Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Ayöz, İletişim Atölyesi dersine 13 Kasım Çarşamba günü konuk oldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Burcu Ayöz, “İnsan Kaynakları Yönetiminde İletişimin Önemi” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı, Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Semiz Türkoğlu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu’nun İletişim Atölyesi dersine konuk olan Ayöz, konuşmasına kendisinden ve mesleğinden söz ederek başladı.

“İnsan Kaynakları Neler Yapar” sorusuna Ayöz, “Her türlü yönetim kararının içinde olan bir departmandır. Bütün sektörler için yapılan bütün yatırımlar satın almalar iş birlikleri var ama insana değer vermiyorsa ona anlam katmıyorsa bu yatırımın artık hiçbir anlamı kalmıyor. Dolayısıyla artık günümüzde de İK stratejik planlamanın bir parçasıdır.” İfadesinde bulunarak cevap verdi.

İnsan kaynaklarının sektörel olarak da çok farklılık gösterdiğini belirten Ayöz ayrıca genç iletişimcilere “İletişim hayatımızın her alanında çok önemli özellikle ilerde kurumsal hayatta var olmak istiyorsanız insan kaynaklarının buradaki rolünü biliyor olmanız lazım. “ tavsiyesinde bulundu.

İK olarak kendi kurumlarının pazarlamasını yaptıklarını söyleyen Ayöz, “Bazı şirketler en iyi işveren şirketler olmak istiyorlar. Saygınlık itibar reklam daha iyi adayların gelmesi şirkete olan bağlılığı arttırıyor çalışanların bulunduğu ortamdan mutlu olmasını yaptığı işi en iyi şekilde yapmasını sağlıyor” ifadesinde bulundu.

Söyleşi sonrası soru-cevap kısmının ardından Burcu Ayöz’e Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyda Ilgaz Büyükbaykal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir