UFUK2020, ERASMUS+, TÜBİTAK ve BAP Projeleri Bilgi Günü programı, 23 Şubat 2018 Cuma günü İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Etkinlik, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi’nden Prof. Dr. Serhat Pabuccuoğlu, Teknoloji ve Transfer Ofisi Fikri Mülki Haklar ve Lisanslama Birimi Sorumlusu Savaş Gürdal, Avrupa Birliği ve Uluslararası Projeler Ofisi’nden Sezgi Erdoğan ve Büşra Kırkpınar’ın katılımıyla gerçekleşti.
Seminerin ilk konuşmasını yapan Sezgi Erdoğan, öncelikli hedeflerinin AB projeleri ve uluslararası projelerin sayısını ve niteliği arttırmak olduğunu söyleyerek, UFUK2020 programını tanıttı. Erdoğan, “Bu program sayesinde Avrupa’da yeni büyüme ve istihdam olanaklarının yaratılması hedeflenmektedir” dedi.
Erdoğan’ın ardından söz alan Büşra Kırkpınar, ERASMUS+ programı ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Stratejik ortaklığa kriterlerine değinerek, bütçe talep edilebilecek yedi kalemi sıraladı. “Proje yönetimi ve uygulaması, proje toplantıları, fikri çıktılar, çoğaltma etkinlikleri, özel ihtiyaç desteği, istisnai masraflar, eğitim, öğretme ve öğrenme faaliyetleri bütçesi.”
Savaş Gürdal ise TÜBİTAK projelerinden bahsederek, “Biz genelde ulusal projelere başvurduktan sonra uluslararası projelere başvurulmasını öneriyoruz” dedi. Bilimsel değerlendirme kriterlerine değinen Gürdal, “Özgün değer, yöntem, proje yönetimi, ekip ve araştırma olanakları ve yaygın etki” maddelerini sıraladı.
Son konuşmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Serhat Pabuccuoğlu, BAP projeleri desteklerini anlattı. Prof. Dr. Pabuccuoğlu, projelerde özgün değerin öncelikli olarak değerlendirildiğini belirterek, “Destek alabilmek için yapılan işin özgün olması lazım. Ayrıca amaç, gerekçe, yöntem ve hipotez de sade, öz ve anlaşılır olmalıdır. Yöntem ve analiz çok iyi kurgulandıktan sonra, iş paketlerinin net şekilde ayrıştırılmış olması gerekiyor.” dedi.