“Kısa Film Üretiminde Yeni Eğilimler” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Shortbyshort.com Kurucusu ve Yapımcısı Bulut Reyhanoğlu ve Sinema Yazarı Fırat Sayıcı, “Kısa Film Üretiminde Yeni Eğilimler” konusuna ilişkin değerlendirmelerini sunmak üzere 6 Mart 2018 Salı günü İÜ İletişim Fakültesi Cep Sineması’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ceyhan Kandemir’in yaptığı panelde kısa film üretimine dair yenilikler konuşulurken, katılımcılara shortbyshort.com platformu hakkında bilgiler verildi.

Bulut Reyhanoğlu, gelecekte sektöre kısa filmin hakim olacağını söyleyerek “Bir yarışmaya maalesef 10 film seçiliyor ama yüzlerce film başvuruyor ve seçilmeyen filmleri hiçbirimiz izleyemiyoruz. Bu filmlerin kendilerini göstermesi gerekiyor. Shortbyshort.com bunun için kuruldu” dedi.

Sinema yazarı Fırat Sayıcı ise kısa filmin geleceğinin değerlendirerek, her çekilen filmin bir sonraki çekilecek filme bir adım ve umut olduğunu dile getirdi.