TÜBİTAK Projelerine Yönelik İletişim Bilimlerinde Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi 2- 3 Şubat 2018 tarihlerinde İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Binark, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Koçak ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Özçetin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte TÜBİTAK projelerine ilişkin detaylar aktarılırken projelerin hazırlanış aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara değinildi.

Eğitimin ilk konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Binark, “Bir projeyi tutarlı kılan şey, projede yer alan sorunsalın yöntemle birlikte tutarlı olmasıdır.” dedi.

Prof. Dr. Binark’tan sonra söz alan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Özçetin, TÜBİTAK’a başvuruda bulunan projelerdeki genel hataları ortaya koydu. Özçetin, “En temel kavramların yanlış ve özensiz kullanımına rastlayabiliyoruz” diyerek, projede yazılan her şeyin amaçla ve çıktılarla ilişkili olması gerektiğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Koçak ise projelerdeki içerik yetersizliğine değindi. Projelerin ar- ge niteliği taşımaması konusunu örnekler üzerinden ele alarak, “Proje yapmak akademik hayata katkı sağlamanın en önemli aşamalarından birisidir” dedi.