“Dijitalleşme ve Belgesel Sinema” Paneli Gerçekleştirildi

Belgesel Film Yapımcısı ve Yönetmeni Semra Güzel Korver ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özer Bereket, 20 Mart 2018 Salı günü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Cep Sineması’nda öğrencilerle bir araya geldi.

“Dijitalleşme ve Belgesel Sinema” konusu hakkında sunumunu yapan Güzel Korver, her geçen gün belgesel filmlerinin öneminin arttığını belirtti. Ardından öğrencilere yönetmen ve senaristliğini Ümit Kıvanç’ın üstlendiği “On Altı Ton” belgesel filmini izletti.

Özer Bereket ise, yeni medyanın işleyiş süreçlerine dair deneyimlerini aktararak şunları söyledi. “Belgesel, sinema veya haber gibi herhangi bir ürün ortaya çıkardığımızda önce içerik kurmaya çalışır ve içeriği hangi teknik ve biçimle yapmamız gerektiğine bakarız.”